För den som inte är så intresserad av musik och underhållning finns det andra roliga aktiviteter man kan göra på egen hand eller tillsammans med andra. Vi listar några stycken nedan för att ge lite tips och inspiration. Kanske blir det nästa företagsevenemang, familjeaktivitet eller egentid. Vill man inte lämna hemmet finns det andra sätt att ta hitta roliga aktiviteter. Ett alternativ är att pröva olika spelautomater på online casinos, nyslots.com. Ett annat alternativ är att hitta ett skönt datorspel och köra en turnering tillsammans med vänner.

Escape

Att samla kollegorna, familjen eller kompisgänget och prova på Escape (Escape Game) är någonting du kommer att minnas en lång tid framöver. Det är en interaktiv och spännande upplevelse som kräver mod, samarbete och tålamod; en nervkittlande rymningslek som går ut på att bryta sig ur ett låst Escape Room i samarbete med övriga i laget. Det kluriga är att man endast har en timme på sig.

Escape rooms finns bland annat i Stockholm, Göteborg, Borlänge, Linköping samt Alingsås och går enkelt att hitta på nätet. Där kan du också läsa om olika rum/banor som finns att boka.

Klättervägg

Att klättra inomhus på en klättervägg skiljer sig en hel del från att klättra utomhus. En klättervägg är för det första försedd med grepp, både för fötter och händer, vilket gör det något enklare för nybörjaren. Ibland har väggen lite olika in- och utbuktningar för att göra det hela lite klurigare. De olika greppen brukar variera i storlek och form, främst för att efterlikna klättring utomhus också för att olika människor behöver olika grepp.

Det finns klätterväggar i bland annat Luleå, Kiruna, Östersund, Arvika, Karlstad, Örebro, Uppsala, Solna, Norrtälje, Eksjö, Jönköping, Västervik, Gotland, Göteborg, Uddevalla, Halmstad, Lund och Malmö.

För den som önskar klättra ute i naturen är Sveriges natur full av utmaningar; det går att klättra både i berg och på frusna vattenfall.

Velodrom

Fenomenet bancykling kommer ursprungligen från USA, men finns sedan ett par år även i Sverige, närmare bestämt i Falun. Banan är 190 meter lång, med kurvor i 50 graders lutning. Det är en tekniskt ganska avancerad bana som erbjuder testtillfällen för personer med syn- och/eller rörelsenedsättning. Det går att låna nödvändig utrustning.