I Sverige finns det en lång tradition av att sätta upp musikaler, shower, teaterföreställningar, farser och revyer. Både för barn som för vuxna. Många svenskar passar också på att boka show- och/eller musikalbiljetter när de reser utomlands, i synnerhet om de ska till London eller New York som ju är kända för sina spektakulära live-uppträdanden.

Björn och Benny har satt Sverige på kartan

Att Sverige syns så tydligt på musikkartan har vi Björn och Benny att tacka för i mångt och mycket. Med uppsättningar som Mamma Mia, Chess och Kristina från Duvemåla har killarna verkligen satt ribban högt, och med musikalartister som Peter Jöback, Tommy Körberg, Helene Sjöholm, Gunilla Backman, David Lindgren, Peter Johansson, Åsa Fång, Gladys del Pilar med flera kan vi stoltsera med att ha några av världens främsta artister.

The Phantom of the Opera är kanske den musikal de flesta förknippar mest med vår egen Peter Jöback, som 2013 spelade självaste fantomen i uppsättningen på Broadway. 2016 hade musikalen premiär på Cirkus i Stockholm, också då med Jöback i huvudrollen.

Nya uppsättningar 2019

2019 kommer inte att på något sätt bjuda på färre musikal- och/eller liveshower än vad tidigare år har gjort. Tvärtom kommer flera nya uppsättningar att samsas med några riktiga klassiker. Bland annat kommer den Oscarsbelönade 90-talsfilmen för första gången sättas upp som musikal, med bland andra ovan nämnda Gladys del Pilar och Peter Johansson i några av huvudrollerna.

För den som vill ta med hela familjen och uppleva ett äventyr på de sju haven kan vi rekommendera föreställningen Pippi på de sju haven, som spelas fram till och med april månad (2019) på Intiman i Stockholm. Och sist, men absolut inte minst, finns det en liten pärla för alla Tommy Körberg-fans. I monologen Lola skildrar Tommy en man som levt sitt liv i utanförskap, ackompanjerad av pianisten Carl Flemsten och med sångtexter skrivna av Björn Ulvaeus, Tomas Andersson Wij och Peter Dalle.

Mycket nöje!