Ordet trubadur kommer från franskans troubadour, med innebörden “medeltida provensalsk diktare och musiker”. Många av Sveriges etablerade artister använder därmed epitetet trubadur, som exempelvis Stefan Andersson,

Tomas Andersson Wij och Tomas Ledin.

Det finns många duktiga trubadurer i Sverige och de flesta kan du boka via någon av de artistförmedlingar som finns att hitta på nätet. Nedan presenteras några av dem.

  • Dadson

För den som gillar party är Dadson, med en repertoar av främst pop och rocklåtar från 50-talet och framåt, ett bra val. Far och son spelar tillsammans i detta moderna cover-band, som passar både ungdom och vuxen. Det går också bra att boka musikquiz.

  • Ivan & Karolina

Duon spelar på privata tillställningar, företagsevenemang samt på högtider av olika slag. Duon erbjuder en bred repertoar med låtar av Art Garfunkel, Etta James, Tom Petty, Bon Jovi, Ulf Lundell, Sting m fl, och kan även skräddarsy repertoaren efter dina önskemål.

  • Clas Lundqvist

Clas sjunger och spelar gitarr, sköter allt från att rigga högtalare och ljus etc. Han arbetar som heltidsmusiker sedan 1995, och har turnerat i Sverige och utomlands. Clas spelar på företagsevent, privata fester, afterski med mera. Det går också bra att boka musikquiz.

  • Catarina Forsbäck

En singer/songwriter som har erfarenhet av att uppträda som trubadur på en rad privata tillställningar och evenemang. Catarina spelar gitarr och sjunger ballader, svenska klassiker, blues, jazz, pop och rock. Hon har ett förflutet som showartist och kan förutom covers även spela eget material.

  • Trubadur Andreas & Co

Han är kanske mer känd under smeknamnet Andy, och med dryga hundratalet spelningar varje år har han lärt sig hur en publik ska tas. Andreas beskrivs som mycket musikalisk och kan bokas för såväl partykvällen som företagseventet, bröllopsfesten, minglet och middagsbjudningen. Det går också bra att boka duon Andy & Walpen och/eller Andy & Walpen Band, för den som önskar en ännu bredare repertoar.